Tidsskrift for Norsk Alpin Klatring 2020

Det nærmer seg årets store begivenhet, nemlig at Tidsskrift for Norsk Alpinklatring kommer i postkassen! Nytt for i år er ny redaktør og en ganske fersk redaksjon. Redaksjonen i år består av redaktør Eivind Hugaas, grafisk designer Timme Ellingjord, og resten av redaksjonen Geir Arne Bore, Kristian Kobbernes Starheim, Thomas Meling, Paula Voldner og Mårten Blixt.

Korrekturlesere har vært Ulf Egeberg, Odd Rune Lykkebø, Øystein Skutevik, Ørjan Grefstad og Oddveig Hovdenak.

Og ikke minst takk til alle de som har bidratt med artikler og bilder i TFNAK i år. Om ikke folk hadde skrevet om det som har blitt gått og gjort, så hadde det aldri blitt noe TFNAK.

Her kommer en liten smakebit fra redaksjonen om hva dere har vi vente:

Vi har prøvd å holde på det som var bra fra de andre årgangene, samtidig som vi har prøvd å tenke litt nytt. Det er i år ganske mye stoff fra Romsdalen, historisk og samtidig, nærmere bestemt fra Trollveggen. Trollveggen og området rundt er av en slik karakter at det stort sett alltid er interessant å lese om. Nord-Norge har også fått en del oppmerksomhet med en stor sak om Senja. Vi har også prøvd å profilere enkeltpersoner med vidt aldersspekter, fra 20 til 60. Nye ruter, nye epics og tidløse røverhistorier fra vertikalen, det er bare å glede seg! 

Redaksjonen vil takke alle som har bidratt og håper årets tidsskrift kan gi gode leseopplevelser og spre inspirasjon.

I løpet av april/begynnelsen av mai vil Tidsskriftet komme i postkassene til alle medlemmene i kluben. Tidsskriftet vil også komme i hyllene på Narvesen, og etter hvert er det mulig å kjøpe Tidsskriftet på nettbutikken i VPG.

Rissklatring er gøy! Mari Salvesen koser seg opp Ronny Medelsvensson (grad 9) i Jøssingfjord. Foto: Øyvind Salvesen.
Martin Skaar Olslund følger en fet taulengde i Semletindveggen. Foto: Sindre Sæther
Kaj Söderin og Kasper Kotake på vei opp Drømmefanget, en ny og lang alpinrute på Furunebba i Sunndalen. Foto: Aslak Aastorp
Langt ned, i fri, med sekk! Sebastian Blyckert følger Bowstring Cracks på ruta War and Poetry (grad 8) Foto: Aleksej Jaruta
Bryan Wyvill konstanterer at været ser grått ut fra hengekøya på Franskeruta i Trollveggen i 1971. Foto: Ben Campbell-Kelly.
Ines Pappert’s isøkser tør ikke annet enn å henge på, selv uten is. Fra ruta Finnmannen , grad M9+ WI7, på Senja. Foto: Thomas Senf.