Søk midler i alpinklatrefondet!

Alpinklatrefondet i Norsk Tindeklub gir støtte til ulike prosjekter som er av alpin karakter i inn- og utland! Alle kan søke uavhengig om du er medlem eller ikke. 

I år har Håkon Wegge og Stian Bruvoll fått støtte til å gå noen førstebestigninger i Skjomen i Narvik, og Sondre Pedersen og Kaja Wisth Øydgard fikk støtte til en lengre klatre- og skitur i USA og Canada.

Les hva Kaja og Sondre fikk støtte til:

I forbindelse med at vi har fått støtte fra NTKs alpinklatrefond kommer det en liten statusrapport fra oss, Sondre Pedersen og Kaja Wisth Øydgard som er på en lengre klatre/skitur i USA og Canada. 

Hovedplanen var å klatre mye i høyfjellet og følge sommeren sørover. Vi startet klatreturen i juni i Squamish (BC, Canada) Der klatra vi i fire uker mens vi venta på gode forhold i høyfjellet. Etter et par dager i Nesakwatch Spires (Chilliwack Range, BC), gikk turen videre til et av hovedmålene for turen: Bugaboos (BC). I Bugaboos klatra vi bl.a. Northeast Ridge på Bugaboo Spire,  en rute vi har hatt som mål i flere år. Vi klatra også i Rogers Pass (BC) før vi i august satte kursen sørover. 

I USA fokuserte vi lenge på fjellklatring og klatra i Tetons (Wyoming), Wind River Range (Wyoming), Rocky Mountains National Park (Colorado) og High Sierra (California). Noen ruter som kan nevnes her er: East Buttress på Mt. Whitney (High Sierra), Northeast Ridge på Sharkstooth (RMNP), East Buttress på Pingora Peak (Wind River Range) og Owen Spalding Route på Grand Teton (Wyoming).

I oktober ble det kaldere og turen har naturlig nok gått til varmere strøk. Vi har brukt mye tid i Red Rocks, men også fått klatra i Moab (Utah) og Joshua Tree (California). 

Alle steder på hele turen har hatt sitt eget særpreg, og det er vanskelig å trekke fram høydepunkter. Kort sagt har det vært kjekk klatring. I tillegg har vi truffet/timet godt når vi skulle klatre hvor. I skrivende stund befinner vi oss i Red Rocks hvor vi skal klatre et par uker til, før vi kjører til Canada og starter skisesongen. 

Vi takker NTK alpinklatrefond for støtten, som vi i hovedsak har brukt på permits/tillatelser og overnatting til fjells!

Les hva Håkon og Stian fikk støtte til:

Den 1. til 3. juli klatret jeg og Håkon Wegge en ny vegg i Skjomenfjella i Narvik kommune, på Kuinnarcohkka (1788moh). Denne veggen er nordøstvendt og har det mer kjente Storsteinsfjellet som en av sine naboer. Vi har brukt 3 år på rekognisering sommerstid og vinterstid for å finne en mulig rute opp denne veggen. Grunnen er at anmarsjen er lang, veggen stor (nesten 800 meter høy), kompakt og ofte utsatt for dårlig vær. De siste tre årene har vi kun opplevd to korte perioder med tørt, fint vær den veggen og toppen ikke har vært snødekt. Med andre ord er det korte værvinduer for en slik vegg.


Den 29. juni meldte yr fantastisk vær og opphold. Såpass gode temperaturer at vi antok at snøen på toppen hadde smeltet, at vi gjorde et forsøk. Dette medfører jo noen praktiske utfordringer, da både flybilletter skal kjøpes, mat handles, transport inn fjorden osv. Vi brukte totalt 38 timer på turen, inkludert en overnatting i veggen.

Hvis du ønsker å søke til alpinklatrefondet send mail til fondets leder: Lars Flatø Nessa på larsnessa@gmail.com