Oppdatert informasjon fra styret i forbindelse med bruk av NTK-hyttene 2021

Alle må booke på forhånd

Vi har vært i kontakt med kommunelegene i de respektive kommunene for hyttene våre (Luster, Sunndalen og Rauma). For å kunne holde NTK-hyttene åpne i sommer er det svært viktig å kunne spore smitte, det betyr at vi må vite hvem som bor hvor. I tillegg ønsker vi at medlemmene skal føle seg trygge med tanke på smitte når de besøker hyttene. 

Det er også begrensninger i hvor mange som kan besøke hytta samtidig. Smittevernreglene sier at maksimalt 20 personer kan være samlet, og alle som ikke bor i samme husstand må holde en meter avstand. Denne regelen gjelder så lenge dette er rådet fra myndighetene. 

Derfor er bestilling av plass avgjørende. Det er ikke mulighet for drop-in, dagsbesøk eller å låne toalettene på hyttene. 

Styret har vurdert at det ikke vil være mulig å holde en meter avstand for 20 personer på NTK-hyttene. Det vil derfor variere fra hytte til hytte hvor mange som kan bo samtidig. Følgende plasser vil reguleres i bookingsystemet.

Vengedalshytta – 10 plasser

Giklingdalshytta – 6 plasser

Skagadalshytta – 16 plasser (rommet på kjøkkenet aka «Jomfruburet» skal ikke brukes) 

Styret har sendt ut informasjon til medlemmene om booking i år. Det har blitt sendt ut på epost og på de egne medlemssidene til ntk.no. Det er «først til mølla» som gjelder. Vurder telt som back-up. Hyttene er fulle når sengeplassene er booka på forhånd.

Det er utarbeidet en instruks for smittevern på DNTs hytter. NTK har sett til disse reglene. I år er det ekstra viktig at hver gjest tar ansvar, følger reglene på hytta, og vasker godt etter seg. 

Regler for besøk på NTK-hyttene 2021

  • Oppdater deg på de siste anbefalingene fra FHI og følg disse før du drar på tur 

  • Om du har symptomer på luftveisinfeksjon skal du ikke besøke en NTK-hytte. Dette gjelder også milde symptomer. 
  • Drop-in, dagsbesøk og toalettbesøk på hyttene er ikke tillatt. 
  • Gjestene må ta med rent sengetøy eller ren lakenpose og putevar. Sjekklister på hytta må følges. 
  • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytta. 
  • Planlegg håndhygienetiltak ute og på tur. Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon. Ha med deg egne søppelposer og ta med deg søppel hjem. 
  • Bor du på Skagadalshytta, som har mat- og vinlager – ta på det du skal ha selv, ikke noe annet. Vær klar over at lagrene inkludert drikkevarer ikke vil fylles opp i år. 
  • Tilby deg og bistå oppsynsmann når du skal på hytta, f.eks. frakte opp ting osv.  Meld fra om eventuelle mangler. Gjør utbedringer selv om mulig. 
  • Oppdater deg på hyttereglene under «Medlemssider» på www.ntk.no før du drar