Førpremiere på filmen»Everest»!

Se storfilmen EVEREST – og hjelp Nepal!

Vi inviterer til førpremiere i form av en Veldedighetsforestilling 15.september kl. 17:30 på Victoria kino. Hele billettinntekten går til Nepal, som fremdeles ligger nede etter jordskjelvene som tok over ni tusen liv og knuste landets økonomi.

Vær beredt på to sitrende, spenningsfylte timer; superb fotografering og med en stjernespekket rolleliste. Filmen beskriver den berømte 1996-ulykken, beskrevet i klassikeren I Tynn Luft.

EVEREST handler ikke bare om vågemot i «dødssonen», men også om ansvarsløshet og medmenneskelighet – og reiser spørsmål om hva klatresporten på dette nivå tilfører Nepal. Mange sherpa-liv forkortes som følge av risikabel jobbing. På mange av Himalayas fjellsider er det ikke bare velstående utlendinger som står i kø – men også en rekke dilemmaer og paradokser. Disse vil diskuteres i forkant av Veldedighetsforestillingen, der kjente fjellklatrere er å finne på scenen. Disse er også å treffe på et «nachspiel» etter filmen.

Billettinntektene går til Nepal, til gjenreising av stier, overnatting- og bevertningssteder langs fjellrutene m.m. «Vi vet at støtte til aktører i Nepal som bedriver ansvarlig turisme både på kort og lang sikt vil skape vidtrekkende, positive ringvirkninger for hele landet,» uttaler initiativtaker Arild Molstad. Les mer på www.reisnepal.no

Innsamlingen foregår i samarbeid med Varde-stiftelsen, og mottakerapparatet i Nepal vil bestå av et erfarent, pålitelig team av toppfolk. Den 2-årige aksjonen satser på effekt fra hver innsamlet krone, med full synlighet og minimale administrasjonskostnader.

De som ikke har anledning til å delta, men likevel ønsker å gi penger til Nepal, kan benytte REIS NEPALs kontonummer 1503 61 83133.

 

 

mail.google.com

 

 

Leave a reply