Lofoten 2012

Alpinklatre samlingen i Lofoten, 26/2 – 4/3 2012, ble denne gang også en suksess.
Årets NTK samling i Lofoten var nok en gang utgangspunktet for sosialt samvær og alpinklatring i verdensklasse. I år var det i hovedtall norske og svenske klatrere som utgjorde majoriteten i arrangementet. De lokale i Lofoten stilte som vanlig opp med bevertning og innlosjering i Svolvær, noe som gjør arrangementet veldig smidig og praktisk. At både Svolvær og menneskene er sjarmerende, og at det bokstavelig talt oser av fiskekultur, alt sammen dekorert med hav og fjord, gir byen et ansikt som Nordnorges Chamonix der den ligger omringet av vakre fjell.

Som i fjor ble årets samling utsat for mye vær. Heldigvis er deltakerne på NTK samlingene erfarne og selvgående med tanke på planlegging og gjennomføring av trygge fine turer. Som arrangsjør er det beroligende å vite at alle kommer seg på tur og hjem igjen, selv om «han var sterk og næsten reiv haue av folk».

Abrahamstind var fjellet som fikk de fleste av førstebestigningene. Alt fra moderate islinjer til brutal miksklatring som sluttet med overhengsklatring med hodelykt rett under toppen. Ellers ble det klatret på Sørfjellet (ved Henningsvær), Løva på Kongstind, Fløya, isklatring under Rennarelvtind og Drogen. Været tillot dessverre ikke klatring på store fjell som Vågakallen og Rulten, men vi håper neste år gir denne muligheten.

Noen rutebeskrivelser fra 2012 samlingen:

Green & Gray
All in
Isklatring under Rennarelvtind

Rent sosialt ble samlingen også en suksess, det var foredrag med slovenske Aljaz Anderle, superduoen Magnus Eriksson og Thomas Meling, og ikke minst storsjarmøren Stein P. Åsheim som rett og slett trollbant Prestengbrygga lørdags kveld.

Takk til alle klatrere som kom på samlingen, og tusen takk til Visit Lofoten og Vestfjorden Hotell. Vi sees neste år!

Svolvær blir utgangspunkt for samlingen 2013. NTK vil invitere de alle største alpinsklatrestjernene fra de store utland, de mest engasjerte norske klatrerne, og ikke minst alle klatrere som er eller ønsker å bli alpinfrelst. Det blir foredrag, filmer, kort-kurs med erfarne klatrere og mulighet for å leie UIAGM/IFMGA fjellførere som turfølge.

NTK styret v/ Marius Olsen og Mårten Blixt

 

Legg igjen en kommentar